Resultats de la cerca frase exacta: 282

101. ast
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Tija de ferro punxeguda en un dels caps en quŔ s'enasta carn per rostir-la mentre se li imprimeix un moviment de rotaciˇ. Un pollastre a l'ast. Fer rodar l'ast. Pal amb un pollegˇ prop de l'extrem, que usen els llenyataires per a portar un feix a l'espatlla. Asta de [...]
102. girar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Girar-los enlaire de manera que no es vegi sinˇ la part blanca inferior. girar la cara a alg˙ Defugir el seu salut, la seva escomesa. girar les espatlles [o girar espatlla] a) Tombar-se d'esquena a alg˙. GirÓ espatlla i se n'anÓ. girar les espatlles [o girar espatlla] b) Fugir 1. girar-se un peu [...]
103. sarrˇ
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Bossa de pell que usen els pastors per a portar principalment el menjar. Bossa de pell, lona, etc., que hom duu penjada a l'espatlla per a usos diversos. Herba de la famÝlia de les quenopodiÓcies, de fulles triangulars alabardades, flors petites i verdoses en panÝcules terminals estretes [...]
104. dentat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
presenta dents d'angles mÚs o menys aguts, s'aplica a una particiˇ. Dentadura 1 . Tenir un bon dentat, un mal dentat. Perdre el dentat. Aquest menjar espatlla el dentat. Dentat de llet. Conjunt de les dents d'una serra, d'una roda dentada, etc.  [...]
105. culata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Part posterior de certs objectes, especialment d'un canˇ i d'altres armes de foc, que, en l'escopeta i armes anÓlogues, tÚ una forma adequada per a recolzar-la sobre l'espatlla. Peša de carn de l'anca del bou o de la vedella. Vull dos talls de la culata. Part de [...]
106. rabassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
contracte restava dissolt en haver mort dos teršos dels primers ceps plantats. Recobriment de fullola resistent i ben seca, generalment de faig, del pla de taules dels telers. Regiˇ anat˛mica dels equins situada entre el pit i l'espatlla. Alga bruna mediterrÓnia de l'ordre de les fucals, amb [...]
107. encenalls d'espatlla ibŔrica de gla i crostonets de pa de coca amb tomÓquet
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
108. espatlla de cabrit amb purÚ de patates, ceba cruixent i crostonets de pa torrat
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
109. deposar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Alg˙, desembarassar-se (d'all˛ que porta) posant-ho en un lloc. Va deposar el sac que duia a l'espatlla. Deposar escombraries al carrer. Un lÝquid, deixar caure al fons (les parts s˛lides que tÚ en suspensiˇ). El fang i el llot que la riuada ha deposat. Aquest vi deposa. Defecar 2 [...]
110. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc. Carn de pŔl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada. Extret de carn. Un peix de carn molt apreciada. Carn dels quadr˙pedes i dels ocells. QuŔ vols per dinar, carn o peix [...]
PÓgines  11 / 29 
<< Anterior  PÓgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  SegŘent >>