Resultats de la cerca frase exacta: 366

101. glacejat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Procediment de conservació d'un aliment congelat que consisteix a banyar-lo o ruixar-lo amb aigua freda perquè es formi a la superfície una capa fina de gel que n'impedeixi la deshidratació. [...]
102. transferència
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Pas de molècules d'àcid nucleic o proteïnes des d'un gel a un filtre de nitrocel·lulosa o de niló, per acció de la força de capil·laritat o d'un camp elèctric. [...]
103. gelament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Física
Fenomen pel qual l'aigua en sobrefusió que cau sobre el terra o els objectes que estan a una temperatura inferior a 0 ºC es congela instantàniament i forma una capa de gel. [...]
104. fil
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Cadascun dels dos costats de la fulla d'un patí de gel separats per una canal arrodonida, que el patinador posa en contacte directament amb el glaç per descriure un traçat en la direcció volguda. [...]
105. transferència de proteïnes
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Tècnica de transferència elèctrica de proteïnes que permet, mitjançant una reacció amb una sonda radioactiva, de detectar una proteïna específica en una mescla proteica que s'ha separat per pes molecular mitjançant l'electroforesi en gel. [...]
106. transferència de DNA
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Tècnica de transferència d'àcid nucleic que permet de detectar seqüències específiques de DNA en una població de molècules que s'han fragmentat per endonucleases de restricció i s'han separat per pes molecular mitjançant l'electroforesi en gel. [...]
107. punt de bola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 120 i 130ºC, en què el xarop agafa forma de bola quan s'agafa, amb els dits, d'una cullera que s'ha submergit en un recipient amb aigua freda o amb aigua amb gel. [...]
108. criosublimació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Tècnica emprada en la visualització de mostres biològiques mitjançant el microscopi electrònic, especialment en estudis de la membrana cel·lular, consistent a congelar l'espècimen amb nitrogen líquid, fracturar-lo amb un micròtom i sublimar-ne part del gel per veure la zona adjacent al lloc de la [...]
109. hoquei d'aire
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Esport inspirat en l'hoquei sobre gel que es practica al voltant d'una taula d'aire, i que consisteix a intentar fer entrar a la porteria contrària un disc que es colpeja amb una maça i que es desplaça a gran velocitat per la superfície de la taula gràcies al coixí d'aire que s'hi crea. [...]
110. central
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Jugador que ocupa la posició del mig en la línia davantera, encarregat generalment de dirigir el joc d'atac de l'equip. [...]
Pàgines  11 / 37 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>