Resultats de la cerca frase exacta: 749

141. paté
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[pl. -és] Pasta feta de carn, fetge o altres viandes, assaonada amb herbes i espècies, i cuita, que se sol menjar freda.  [...]
142. glicogen -ògena
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que produeix sucre. Matèria glicògena. Polisacàrid ramificat constituït per unitats de glucosa, molt abundant en el fetge i en els músculs com a substància de reserva.  [...]
143. fetge d'ànec amb porto i confitura de fruites del bosc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
144. verduretes i bolets saltats amb fetge d'ànec a la brasa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
145. secreció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de secretar. La secreció de la saliva, de l'orina, de la bilis, de les llàgrimes. Cosa secretada. La bilis és una secreció del fetge.  [...]
146. colesterol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Principal esterol dels animals superiors, component de les membranes cel·lulars i precursor de les hormones esteroides i dels àcids biliars, que se sintetitza al fetge i a altres teixits.  [...]
147. esfreixurar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure la freixura. Matar². Si m'enganyes, t'esfreixuraré. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, però després podré descansar.  [...]
148. terrina de fetge d'ànec amb cebetes glacejades i reducció de porto
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
149. elaborar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Produir, preparar, transformar, amb el treball, especialment amb successives operacions. Elaborar un producte químic, una substància alimentària. Un òrgan, un organisme, produir una substància. El fetge elabora la bilis. Les plantes elaboren la saba. Elaborar una teoria. Elaborar un projecte de [...]
150. esqualè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllaços, de fórmula empírica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprè, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosíntesi del colesterol.  [...]
Pàgines  15 / 75 
<< Anterior  Pàgina  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  Següent >>