Resultats de la cerca frase exacta: 749

151. ˛rgan
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Part d'un animal o d'una planta adaptada a l'acompliment d'una funciˇ especÝfica, com el cor, l'arrel, el fetge, etc. Ďrgans genitals. En tecnol., part component que fa un ofici essencial en el treball d'una mÓquina complexa, com el cilindre d'una mÓquina [...]
152. bilis
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
LÝquid clar, groguenc, amargant, produ´t pel fetge i concentrat a la vesÝcula biliar, que Ús essencial en l'absorciˇ dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influ´a en el carÓcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta. Esbravava la bilis amb [...]
153. cor de filet de vedella amb fetge d'Ónec i salsa de porto
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
154. fetge d'Ónec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
155. l˛bul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
Part mÚs o menys sortint d'una vÝscera, d'un ˛rgan, d'un apŔndix, etc., limitada per un sec profund o bÚ destacada per la seva forma arrodonida. Els l˛buls d'una fulla. Els l˛buls del cervell, del fetge. El l˛bul de l'orella. Els l˛buls d'un liquen foliaci [...]
156. coca d'escalivada cruixent amb fetge d'Ónec semicuit i amanida amb vinagreta de t˛fona
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
157. suprema de fetge d'Ónec a la planxa amb pomes saltades i oli de vainilla
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
158. cec cega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciˇ)
. cec hepÓtic Bossa del budell embrionari a partir de la qual es desenvolupa el fetge.  [...]
159. fetge d'Ónec semicuit amb torrada de pa de blat de moro i melmelada de figues
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
160. filet de vedella a la brasa amb fetge d'Ónec i reducciˇ de vinagre de xerŔs
Font Diccionaris terminol˛gics del TERMCAT
└rea temÓtica Alimentaciˇ. Gastronomia
 [...]
PÓgines  16 / 75 
<< Anterior  PÓgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  SegŘent >>