Resultats de la cerca frase exacta: 372

Diccionari de la llengua catalana
11. rubiol 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Panada farcida de brossat, confitura o carn, que es menja per Pasqua.  [...]
12. salmorrar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar en salmorra (carn, peix o algun producte agrícola) perquè es conservi.  [...]
13. encarir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Apujar el preu (d'una cosa), fer-la cara. La carn, encara volen encarir-la més. Esdevenir més car. La carn s'ha encarit. La carn ha encarit. Lloar exageradament, ponderar. Com és que encariu una acció tan menyspreable?  [...]
14. empanar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcar (carn o altra vianda) amb pasta de pa per coure-la després al forn.  [...]
15. enastar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar a l'ast (carn, vianda). Traspassar (una cosa) amb un instrument punxant.  [...]
16. carnívor -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn, especialment que s'alimenta principalment o exclusivament de carn. Animals carnívors. Ordre de mamífers placentaris integrat per individus amb ullals molt desenvolupats i queixals que els permeten de triturar la carn i trencar els ossos de les preses. Individu d'aquest [...]
17. escapció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn, de peix, etc., que es ven a més baix preu. Escapça 1 .  [...]
18. omofàgia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Habitud de menjar carn crua. En algunes cultures, sacrifici ritual seguit d'ingestió de carn crua.  [...]
19. escaldum
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[usat generalment en pl.] Plat de carn, habitualment d'aviram, amb patates, sofregit i una salsa.  [...]
20. palpís
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[pl. -issos] Tros de carn sense os, especialment l'obtingut de la cuixa del xai. Tou de carn.  [...]
Pàgines  2 / 38 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>