Resultats de la cerca frase exacta: 87

41. crème fraîche [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
42. absintina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi actiu amarg extret de les fulles del donzell. [...]
43. picro-
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Forma prefixada del mot grec pikrós, que significa amarg. [...]
44. picrogèusia
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Paragèusia caracteritzada per una anormal percepció del sabor amarg. [...]
45. alcaloide
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Substància nitrogenada d'origen vegetal de gust amarg, de caràcter bàsic i estructura química variada, que a petites dosis té tenir marcats efectes farmacològics sobre els éssers humans i els animals. [...]
46. limonina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Triterpenoide responsable del gust amarg del suc dels fruits cítrics. [...]
47. porter [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cervesa anglesa negra, molt forta, pastosa i de sabor amarg. [...]
48. sabor
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m [o f] 1 [d'un menjar] sabor, gusto. Té un sabor molt dolç, tiene un sabor muy dulce. 2 fig sabor. Un poema de sabor amarg, un poema de sabor amargo.  [...]
49. cáscara amarga
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Escorça d'un arbre (Picramnia antidesma) de la família de les simarubàcies, originari de Jamaica, Mèxic i Panamà. És rica en picramnina, un principi amarg, i és emprada com a tònic, depuratiu i antisifilític. [...]
50. fraxina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Glicòsid amarg, de fórmula C16H18O10, extret de l'escorça del freixe. La seva solució presenta el fenomen de fluorescència blava. Té una acció lleugerament febrífuga. [...]
Pàgines  5 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>