Resultats de la cerca frase exacta: 283

81. beaces
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alforja petita que porten a l'espatlla els mendicants, els pastors, etc. Alforja que hom posa sobre l'esquena d'una haveria.  [...]
82. palanquí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llitera, especialment per a una sola persona, portada a l'espatlla de dos o quatre homes per mitjà d'unes vares horitzontals.  [...]
83. beca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda que es porta encreuada al pit d'espatlla a espatlla i penja esquena avall sobre el mantell, usada com a insígnia de col·legial, de seminarista, etc. Ajut atorgat a un estudiant per facilitar-li totalment o parcialment el pagament dels estudis o la manutenció. Gorra, especialment la [...]
84. helicó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument de vent, de metall, de grans dimensions, amb un tub cònic circular que permet posar-se'l al voltant del cos repenjat sobre una espatlla.  [...]
85. espatlla de cabrit al forn a l'estil del nord
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
86. espatlla de cabrit al forn amb prunes i pinyons
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
87. espatlla de xai a l'estil de la nostra cuina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
88. baldric
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir o d'altra matèria per a aguantar l'espasa i que es porta entorn del cos des de l'espatlla dreta al costat esquerre, on s'ajunten els seus dos caps.  [...]
89. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país. pernil dolç Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
90. braó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Braç 1 1. braó de la cama Part de la cama del genoll per amunt. Peça de carn d'oví de tercera corresponent a la part final de la cuixa o de l'espatlla. Força corporal, vigoria. Valor, coratge.  [...]
Pàgines  9 / 29 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>