Resultats de la cerca frase exacta: 256

81. espatlla o cuixa de cabrit al forn
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
82. milfulls d'espatlla de xai i patata
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
83. espatlla de xai a l'estil de Castella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
84. dentat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
presenta dents d'angles més o menys aguts, s'aplica a una partició. Dentadura 1 . Tenir un bon dentat, un mal dentat. Perdre el dentat. Aquest menjar espatlla el dentat. Dentat de llet. Conjunt de les dents d'una serra, d'una roda dentada, etc.  [...]
85. culata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part posterior de certs objectes, especialment d'un canó i d'altres armes de foc, que, en l'escopeta i armes anàlogues, té una forma adequada per a recolzar-la sobre l'espatlla. Peça de carn de l'anca del bou o de la vedella. Vull dos talls de la culata. Part de [...]
86. rabassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
contracte restava dissolt en haver mort dos terços dels primers ceps plantats. Recobriment de fullola resistent i ben seca, generalment de faig, del pla de taules dels telers. Regió anatòmica dels equins situada entre el pit i l'espatlla. Alga bruna mediterrània de l'ordre de les fucals, amb [...]
87. deposar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Algú, desembarassar-se (d'allò que porta) posant-ho en un lloc. Va deposar el sac que duia a l'espatlla. Deposar escombraries al carrer. Un líquid, deixar caure al fons (les parts sòlides que té en suspensió). El fang i el llot que la riuada ha deposat. Aquest vi deposa. Defecar 2 . [...]
88. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
color de carn. Cara de dins del cuir. Carn dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc, etc. Carn de pèl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada. Extret de carn. Un peix de carn molt apreciada. Carn dels quadrúpedes [...]
89. llata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
d'un revestiment de paret o de sòl. Bau . Trena d'espart, de cànem, de jute, emprada per a fer soles d'espardenya, estores, etc. Tall de carn de damunt l'espatlla del bou o de la vedella.  [...]
90. crema freda de meló amb espatlla ibèrica cruixent
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  9 / 26 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>