Resultats de la cerca bàsica: 10

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. saltar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant. [...]
2. fiore sard
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura, madurat de tres a sis mesos, durant els quals de tant en tant se submergeix en oli d'oliva, amb gust ric, salat però afruitat, originari de l'illa de Sardenya. [...]
3. règim alimentari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Mode d'alimentació d'una persona, que té en compte tant la quantitat com la qualitat i la freqüència. [...]
4. agricultura integrada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Agricultura que recorre tant a adobs, fertilitzants i pesticides orgànics com a l'explotació intensiva i l'ús d'adobs químics de síntesi industrial, amb la finalitat de combinar la rendibilitat de l'explotació amb l'equilibri del medi i la conservació de la fertilitat del sòl. [...]
5. saltar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant. [...]
6. rivet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Part del disc del vi contingut en una copa que toca amb la paret del cos i que, a la vista del tastador, és menys densa i, per tant, permet veure els reflexos del color del vi a contrallum. [...]
7. fiore sard
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet d'ovella, de pasta dura, madurat de tres a sis mesos, durant els quals de tant en tant se submergeix en oli d'oliva, amb gust ric, salat però afruitat, originari de l'illa de Sardenya. [...]
8. règim alimentari
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Mode d'alimentació d'una persona, que té en compte tant la quantitat com la qualitat i la freqüència. [...]
9. ou dur
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ou bullit amb closca durant uns deu o dotze minuts de manera que tant la clara com el rovell se solidifiquin. [...]
10. pala de formatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Estri que consisteix en un mànec i una fulla rectangular amb els dos costats llargs tallants, que serveix tant per a tallar com per a separar formatge d'un bloc. [...]