Resultats de la cerca bsica: 7

Diccionaris terminolgics  | Alimentaci. Gastronomia
1. modelar
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Donar una determinada forma als components d'un plat abans de presentar-lo. [...]
2. abrillantar
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Donar lluentor a un preparat, generalment de pastisseria, cobrint-lo amb un xarop, gelatina, etc. [...]
3. aromatitzar
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Donar aroma a un preparat mitjanant l'addici d'herbes, hortalisses, espcies, etc. [...]
4. acolorir
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Donar color a un preparat mitjanant l'addici d'algun producte, com ara tomquet, safr o rovell d'ou. [...]
5. clarificar
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Donar transparncia a una salsa, a una gelatina o a un brou escumant-lo o traient-li les impureses que pugui contenir. [...]
6. aixecar
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Donar un fort bull a un brou o a un fons que s'havia reservat, per tal de poder-lo fer servir de bell nou. [...]
7. adob
Font Diccionaris terminolgics del TERMCAT
rea temtica Alimentaci. Gastronomia
Ingredient o conjunt d'ingredients, generalment espcies, hortalisses, oli i vi, emprats per a conservar, entendrir o donar un gust i una aroma especials a una pea de carn, una au, un peix, etc. [...]