FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Del color de la neu, que reflecteix tots els rajos de l'espectre combinats. Un cavall blanc. Un cigne blanc. Marbre blanc. Un lliri blanc. Blanc com la neu, com un glop de llet. L'àvia té tots els cabells blancs. Un home amb la barba tota blanca. Clar de color per contrast amb altres [...]
Disciplina de tir de precisió consistent a disparar, amb una carrabina d'aire de 5,6 mm de calibre i des d'una distància de 10 m, trenta trets contra un blanc muntat sobre un mecanisme de translació. [...]
Blanc muntat sobre un mecanisme de translació, que es desplaça a una velocitat variable segons que es tracti d'una cursa lenta o una cursa ràpida. [...]
Fenomen òptic en què l'observador té la sensació d'estar envoltat per una lluïssor blanca que no li permet distingir l'horitzó, els núvols o les ombres, que ocorre en àrees totalment nevades, quan el cel està cobert per núvols baixos o boira o quan està nevant, a causa de la reflexió uniforme de la [...]
Hortalissa de la família de les crucíferes, derivada mitjançant el cultiu selectiu de la col silvestre, que presenta brots florals de color gairebé blanc agrupats en una inflorescència compacta, densa i de branques carnoses, la qual es menja quan les flors encara són poncelles. [...]
Fusta procedent de l'Amèrica del Sud que s'obté de l'arbre Cordia americana (família de les cordiàcies), semipesant, semidura, molt flexible, de fibra recta, amb el duramen de color de cafè i l'albeca diferenciada, amb vetes pronunciades, emprada principalment en la fabricació de mànecs d'eines, ba [...]
Fusta procedent del sud-est asiàtic que s'obté de diverses espècies d'arbres del gènere Shorea (família de les dipterocarpàcies), semipesant, semidura, de fibra entrellaçada, amb el duramen de color marró grogós amb reflexos mats i l'albeca de color blanc grogós, emprada en fusteria interior. [...]
Raïm blanc produït pel cep picapoll blanc, de maduració tardana, molt compacte i amb els grans molt petits, esfèrics, saborosos i amb la pell molt prima i tendra. [...]