Resultats de la cerca frase exacta: 572

1. aliment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Producte natural o elaborat que proporciona als éssers vius energia, substàncies formadores de les estructures de l'organisme i els compostos químics indispensables per al bon funcionament o la regulació dels mecanismes vitals. Aliments vegetals. Aliments líquids. El pa és un bon aliment. La [...]
2. aliment ecològic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment procedent de l'agricultura ecològica o la ramaderia ecològica, o bé constituït per ingredients que en procedeixen, per a l'elaboració del qual només es permeten determinats additius alimentaris artificials. [...]
3. aliment enriquit
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment al qual s'han afegit determinades substàncies nutritives que n'eleven el valor alimentós. [...]
4. aliment funcional
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment en estat natural o modificat al qual, a banda de les seves funcions nutritives essencials, s'atribueix un efecte beneficiós per a l'organisme o de prevenció de determinades malalties cròniques perquè té dosis significatives de determinades substàncies. [...]
5. aliment protector
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment que, per la seva riquesa en substàncies nutritives essencials (vitamines o minerals), és especialment útil per a la salut i el desenvolupament físic. [...]
6. aliment transgènic
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Aliment modificat genèticament procedent d'un organisme transgènic, o que inclou en la seva composició un aliment procedent d'un organisme transgènic o algun derivat d'un organisme transgènic. [...]
7. 'grassa animal' o 'greix animal'? / 'aliment greixós' o 'aliment gras'?
Font Fitxes de l'Optimot
En l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, el nom que es fa servir per expressar una substància d'origen orgànic insoluble en aigua és greix, i no grassa. Per exemple: greix animal o vegetal ric en greix L'adjectiu que s'usa per indicar que un aliment o producte conté greix és gras, grassa [...]
8. aliment
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Substància que proporciona als éssers vius energia, primeres matèries per a sintetitzar la matèria viva i els composts químics indispensables per al bon funcionament o regulació dels mecanismes vitals. [...]
9. aliment
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
10. aliment
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Veterinària
Producte natural o elaborat que proporciona a l'organisme l'energia, les primeres matèries i els compostos químics necessaris per al bon funcionament dels mecanismes vitals. [...]
Pàgines  1 / 58 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>