Resultats de la cerca frase exacta: 33

1. amanir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparar 1 1 . Amanir les tovalles i els coberts per al sopar. Amaneix-te a fer-ho. Posar oli, vinagre, sal, etc., (a certes viandes). Amanir l'enciam.  [...]
2. amanir
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com servir.  [...]
3. amanir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Afegir un o més condiments a una menja per donar-li olor o fer-la més saborosa. [...]
4. amanir
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [preparar] preparar, disponer. 2 [certes viandes] aliñar, aderezar. v pron 3 prepararse. Amaneix-te a sortir, prepárate para salir.  [...]
5. amaniment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'amanir; l'efecte. Allò que serveix per a amanir, condiment. Sense cap altre amaniment que sal i oli.  [...]
6. agibellar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir, arranjar. Agibellar l'enciam. Una cosa mal agibellada.  [...]
7. trufar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir amb tòfones. Pollastre trufat.  [...]
8. enciamar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amanir amb sal, oli, i, sovint, amb vinagre i altres condiments.  [...]
9. setrill
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vas o gerret, generalment de vidre, en què es posa l'oli o el vinagre d'amanir. setrill d'amanir Pot de metall amb tres brocs que era emprat antigament pels paraires i pels filadors per a mullar amb oli, amb aigua sabonosa, etc., les fibres que havien d'ésser cardades.  [...]
10. trempar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar (a l'acer, al cristall, etc.) el punt de duresa i elasticitat que necessiten per a certs usos. Per trempar l'acer cal escalfar-lo fins a una temperatura elevada i refredar-lo sobtadament. Temprar . Tallar (una ploma) de manera que serveixi per a escriure. Amanir 2 . Un home [...]
Pàgines  1 / 4 
Pàgina  1  2  3  4  Següent >>