FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir amb una capa de morter, calç, ciment o guix (el parament d'una paret, d'un mur). Cobrir amb una capa d'ou batut i farina, pa ratllat o farina de galeta (el peix, la carn, etc.) abans de fregir-los. Cobrir, tapar, embolicar. [...]
v tr 1 constr revocar, enlucir. 2 gastr [amb ou, farina] rebozar. 3 gastr [amb pa ratllat] empanar. 4 [amb una capa] embozar. 5 [amb una manta] tapar. 6 [embolicar] envolver. Arrebossat amb els llençols, envuelto con las sábanas. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (una paret) referir, donar a una paret una capa de calç i grava o de guix, per allisar-ne la superfície i preparar-la per a eixalbar-la. rebatre, aplicar a una paret una primera capa de morter. Cp. remolinar o arremolinar, estucar, emmaressar, enguixar 2 (carn o altra vianda) empanar gratin [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arrebossar (una paret) amb morter de sorra gruixuda, llançat amb la paleta, per tal d'igualar la superfície, tapar forats i deixar-la en condicions d'ésser arrebossada amb més cura. [...]