Resultats de la cerca frase exacta: 329

1. beguda
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid que es beu, ordinàriament amb exclusió de l'aigua clara. Una beguda refrescant. Una beguda alcohòlica. El vi és una bona beguda. beguda efervescent Beguda que conté anhídrid carbònic. fer beguda a) Beure, especialment menjar i beure una mica, a deshora. fer beguda b) Els treballadors [...]
2. provar o tastar? / És correcte provar (un aliment, una beguda, una sensació, etc.) en català?
Font Fitxes de l'Optimot
En català el verb provar és incorrecte en el sentit de prendre una petita quantitat d'un menjar o una beguda, per apreciar-ne el gust. En aquest context cal substituir-lo per tastar. Per exemple: Si no tastes la tonyina no sabràs si t'agrada. Tasta la sopa, que em sembla que no hi ha prou sal. En [...]
3. beguda
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Qualsevol líquid que hom beu. [...]
4. beguda
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
5. beguda
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Lleure. Turisme
Líquid que se serveix per a beure. [...]
6. beguda
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
7. beguda
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 bebida. Beguda alcohòlica, carbònica, bebida alcohólica, carbónica. 2 fig [adversitat] trago m. 3 [vici de beure] bebida. 4 donar-se a la beguda darse (o entregarse) a la bebida. 5 fer beguda echar un bocado. 6 fer beguda [els treballadors al camp] merendar.  [...]
8. Beguda, la
Font Nomenclàtor de Catalunya
Pla de l'Estany Palol de Revardit Beguda, la Veïnat disseminat [...]
9. Begudà, Molí de
Font Nomenclàtor de Catalunya
Garrotxa Sant Joan les Fonts Begudà, Molí de Edificació aïllada (mas, casa...) [...]
10. beguda alcohòlica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Beguda que conté alcohol etílic en quantitat superior al 2%. Les begudes alcohòliques són obtingudes per acció de microorganismes sobre un producte agrícola com a substrat, i un tractament posterior. La principal fermentació alcohòlica és la produïda per acció de llevats del gènere sacaromices. Els [...]
Pàgines  1 / 33 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>