FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fabricació del pa. blat algerià Blat d'espiga i gra blancs (Triticum turgidum var. lusitanicum). blat aspriu de Cerdanya Blat roig d'Aragó. blat barba Blat d'espiga sense pèls, arestes negres i gra blanc (Triticum aestivum var. leucomelan). blat blanc Blat d'espiga tosella i de [...]
m bot i agr 1 [Triticum sp] trigo. 2 blat bord [Aegilops triuncialis] rompesacos. 3 blat candial (o xeixa) trigo candeal. 4 blat d'aresta negra trigo arisnegro (o arisprieto, o raspinegro). 5 blat de l'Índia (o de les Índies) [blat de moro] maíz. 6 blat de moro [Zea mays] maíz, borona. 7 blat dur [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
forment o xeixa, blat candial o blancal. tosella, blat d'espiga petita. espelta, blat d'espigues planes i gra dur. Cp. molada: blat apilat a l'era. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
Subproducte alimentós obtingut a partir del gra de blat de moro, consistent en una barreja de segó i gluten, amb un 21% de proteïna bruta, que es dona barrejat amb el pinso al bestiar i l'aviram adults. [...]