FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
brasejar, rostir lleugerament una vianda. ensajornar, íd. salsir, rostir excessivament, esp. l'acció del sol, una cosa sucosa. graellejar, rostir a la graella (Alc.) torrar gratinar(al forn) cremar, rostir massa una cosa. La carn s'ha cremat: ja la pots donar al gos. Cp. bleir Manuel [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 caliu(->), barreja de brases incandescents i cendra. cendra viva, íd. cremall, brasa imperfecta, tros de carbó mal cremat. malcremat, tisao fumall, brasa fumera o fumosa. brasada, conjunt de brases. 2 Fer brasa: Brasejar(v. intr.) Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
superficialment. escaldufar, íd. rostir fregir estofar escalivar cuinar, coure menjar. Què cuinarem avui? brasejar, rostir lleugerament una cosa passant-la per les brases. 2 v. intr. Sofrir una transformació una cosa sotmesa a l'acció del foc. coure's fer xup-xup, coure's lentament, amb poc foc. 3 Produir [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
. fogallejar, flamejar i espurnejar, una cosa encesa. brasejar, fer brasa, un foc. blandar, fer flama. ablamar-se, íd. estar calent (o brusent, o roent, o abrusador, o abrasador), estar una cosa molt calenta fins al punt de resultar dolorós o molt molest el seu contacte [...]