Resultats de la cerca frase exacta: 17

1. cacauet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta anual de la família de les papilionàcies, de fulles compostes i flors grogues, originària de l'Amèrica del Sud, que després de la florida enterra els fruits incipients (Arachis hypogaea). Fruit del cacauet, llegum indehiscent, de coberta dura que té d'un a tres estrenyiments mig [...]
2. cacauet
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 bot [Arachis hypogaea] cacahuete, cacahuet, cacahué. 2 [fruit, llavor] cacahuete, cacahuet, cacahué. Una paperina de cacauets, un cucurucho de cacahuetes.  [...]
3. cacauet inca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
Planta de la família de les euforbiàcies, cultivada per les comunitats mil·lenàries de l'Amazònia del Perú pel contigut de proteïnes i àcids grassos de les llavors. [...]
4. mantega de cacauet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
5. oli de cacauet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Oli que s'obté per espremuda del fruit del cacauet, i que serveix principalment per a cuinar. [...]
6. oli de cacauet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
7. tortó de cacauet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Veterinària
Tortó resultant de l'extracció de l'oli de la llavor del cacauet, que se subministra al bestiar i l'aviram. [...]
8. pollastre satai (broqueta de pollastre amb salsa de cacauet)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
9. clofolla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcall de certs fruits. Clofolles d'avellana, de cacauet, de pinyó, de blat. Closca de l'ou.  [...]
10. mantega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància greixosa, sòlida i homogènia, d'un groc clar, que s'extreu de la llet o de la nata, per agitació. Una bola de mantega. Menjar pa amb mantega. Substància alimentosa semblant, per la seva consistència, a la mantega. Mantega de cacau, de palma, de cacauet, de poma. Clorur [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>