FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbret del gènere Coffea, de la família de les rubiàcies, conreat als països tropicals, de fulles lluents i flors blanques, els fruits del qual contenen ordinàriament dues llavors planoconvexes amb un solc al llarg de la cara plana. cafè moca Cafè d'una [...]
Metodologia de treball col·laboratiu consistent a reunir en un espai acollidor persones expertes o interessades en un tema determinat perquè dialoguin de manera distesa en petits grups, a partir de preguntes prèviament formulades pels organitzadors i en diferents rondes en què els participants van [...]
Qualsevol dels arbres del gènere Coffea semblants al cafè pròpiament dit i conreats amb les mateixes finalitats, com el cafè del Congo (C. robusta) i el cafè de Libèria (C. liberica). [...]
Arbre originari d'Abissínia (Coffea arabica) de la família de les rubiàcies, els fruits del qual, en drupa, posseeixen ordinàriament dos pinyols, els grans de cafè, que contenen cafeïna en un 1,5% quan són secs. [...]
Gra del cafè. El seu ús és testimoniat des del segle VIII, de primer com a aliment, després com a base d'una beguda fermentada i com a medecina, i finalment en infusió. Els grans de cafè rarament són consumits sense una preparació (extracció de la polpa, fermentació espontània, rentatge, assecatge [...]
Arbret del gènere Coffea, de la família de les rubiàcies, conreat als països tropicals, de fulles lluents i flors blanques, els fruits del qual contenen ordinàriament dues llavors planoconvexes amb un solc al llarg de la cara plana. [...]