FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar (fruites o viandes) en algun suc que les penetri i serveixi per a conservar-les. Confitar coliflor, carn, en sal i vinagre. Confitar codonys amb sucre. Coure (la fruita) amb sucre. Confitar peres i préssecs. Guardar o retenir avariciosament. Que els vols tenir confitats, els diners [...]
Conservar els aliments mitjançant la substitució del suc natural per una solució concentrada de sucre, en el cas de la fruita, o mitjançant la cocció lenta en un greix animal o vegetal que fa de medi de conservació, en el cas de la carn i el peix. [...]
v tr 1 confitar. 2 fig, fam i p fr [engolosinar] enllepolir, il·lusionar. No confites al chico con la bicicleta, no enllepoleixis el noi amb la bicicleta. [...]
v tr 1 confitar. 2 [en vinagre] conservar. 3 fig [guardar avariciosament] aprovechar. Queda't els teus diners i ja te'ls pots confitar!, quédate con tu dinero: ¡que te aproveche! [...]