Resultats de la cerca frase exacta: 15

1. deixatar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer que (un sòlid) en contacte d'un líquid es disgregui i s'hi mescli. Deixatar els ous amb vinagre. Una obra literària, una actuació, una conferència, etc., perdre vigor, consistència. La música es deixatava i es fonia per manca d'interès del públic. La [...]
2. deixatar
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.  [...]
3. deixatar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fer que una substància sòlida, en contacte amb un líquid, es disgregui i s'hi mescli. [...]
4. deixatar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [un sòlid] desleír, disolver. v pron 2 fig [idees, pensaments] desleírse.  [...]
5. deixatar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
eixatar desmarxar, fer que una substància sòlida es fongui en un líquid. desfer. Xocolata desfeta. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
6. eixatar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Deixatar. [...]
7. trempa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Barreja d'un aglutinant, com cola, rovell d'ou, goma, plàstic, caseïna, etc., amb aigua, que s'empra per a deixatar els colors en la pintura al tremp, l'aiguada, l'aquarel·la o la tinta. [...]
8. xocolata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància alimentosa feta amb cacau i sucre mòlts, als quals s'afegeix ordinàriament canyella o vainilla. Una presa de xocolata. Bombons de xocolata. Deixatar o desfer xocolata. xocolata desfeta Beguda feta deixatant i coent xocolata en aigua o llet. [...]
9. desglaçar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d'un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d'haver inclinat la cassola per tal d'eliminar-ne els greixos líquids. [...]
10. eixatar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [deixatar] diluir, desleír.  [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>