1.
escalunya
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ceba d'una varietat que fa nombrosos bulbs (Allium cepa var. ascalonicum). Bulb comestible de l'escalunya. [...]
|
2.
escalunya
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [Allium ascalonicum] chalote (o ajo chalote) m, escalonia (o escalona). [...]
|
3.
salsa Worcestershire
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Salsa feta de vinagre de malta, melassa, escalunya, all, tamarinde, clavell d'espècia, essència d'anxoves i extracte de carn. [...]
|
4.
ascalonia
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [chalote] escalunya. [...]
|
5.
escalona
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [chalote] escalunya. [...]
|
6.
escalonia
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [chalote] escalunya. [...]
|
7.
chalote
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m bot [Allium ascalonicum] escalunya f. [...]
|
8.
salsa bearnesa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Salsa emulsionada calenta a base de mantega clarificada, rovell d'ou i vinagre de vi blanc, condimentada amb escalunya, estragó i cerfull, que generalment se serveix per acompanyar la carn. [...]
|
9.
cebolla
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 bot [Allium cepa] ceba. 2 [bulbo de cebolla] ceba. 3 [bulbo de planta] cabeça, bulb m. 4 [de un velón] gresol m. 5 [de una cañería] bola. 6 cebolla albarrana bot [Urginea maritima] ceba marina (o porrera). 7 cebolla escalonia bot [chalote] escalunya. [...]
|
10.
ajo
(castellà)
Font
Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
. 9 ajo chalote [chalote] escalunya. 10 ajo porro (o puerro) [puerro] porro. 11 estar en el ajo fig i fam [intervenir] ésser de l'olla. 12 estar en el ajo fig i fam [estar enterado] estar al corrent, estar al cas. 13 más tieso que un ajo (o tieso como un ajo) test (o tibat) com un rave. 14 quien se [...]
|