Resultats de la cerca frase exacta: 22

1. esqueixar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arrencar (una rama) d'una planta. Repenjant-s'hi, han esqueixat una branca de la figuera. Esqueixar-se una branca. esqueixar-se de riure Trencar-se de riure. Partir (un cos fibrós) segons la direcció de les seves fibres. Esqueixar bacallà.  [...]
2. esqueixar
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.  [...]
3. esqueixar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Trossejar un aliment fibrós amb els dits, en tires i en el sentit de les fibres. [...]
4. esqueixar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tallar les patates a trossos amb un ganivet sense arribar al final del tall i fent palanca amb el ganivet perquè s'acabi de trencar, de manera que deixin anar el midó. [...]
5. esqueixar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [esquinçar] desgarrar, rasgar, hacer jirones. 2 [una branca] desgajar, arrancar. 3 [un cos fibrós] desbriznar, deshebrar, deshilar. 4 tecnol [draps] esquinzar.  [...]
6. esqueixar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 esgallar escuixar. Escuixar una branca. esbessar, esqueixar les besses (branques) d'un arbre. esgarrar(≠ esguerrar) esbrancaro desbrancar, esqueixar branques. 2 esquinçar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
7. esguellar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esqueixar 2 i 3.  [...]
8. esbessar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esqueixar les besses (d'un arbre). [...]
9. esqueixament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'esqueixar o d'esqueixar-se. Condició d'esqueixat. [...]
10. espencar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer penques (d'una cosa), esqueixant-la longitudinalment. Espencar els suros. Tallar (el bacallà, la cansalada, etc.), a penques, a bocins. Esqueixar (una branca). [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>