FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure a foc lent en una olla o cassola tapada per impedir l'evaporació. Carn estofada. Faves estofades. Algú, donar una capa de blanc (a la fusta que ha de daurar). Pintar al tremp damunt d'or brunyit formant relleu. Raspar amb el garfi el color donat sobre l'or (d'un objecte). [...]
Coure a foc lent carn, llegums, etc. en una olla o en una cassola tapada per impedir l'evaporació del suc, generalment amb l'addició de vi blanc. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 eixugar. 2 Fer més porosa una cosa. estufar(≠ estofar) aflonjar estarrufar(esp. de pèl) desatapeir desenfetgegar llevar(v. intr.), esponjar-se, una massa que fermenta. La pasta ja lleva. 3 (esponjar-sepron.) eixamplar-se(l'esperit) esplaiar-se Manuel Franquesa i Enciclopèdia [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
cuinar coure adobar de menjar aparellar. Aparellar el sopar. Cp. fer carn d'olla (o olla o bullit), fregir, rostir, estofar o ofegar, arrebossar, fer saltar, passar per la paella, fer a la graella, rostir a l'ast, escalivar, marinar, etc Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]