Resultats de la cerca frase exacta: 11

1. estofar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure a foc lent en una olla o cassola tapada per impedir l'evaporació. Carn estofada. Faves estofades. Algú, donar una capa de blanc (a la fusta que ha de daurar). Pintar al tremp damunt d'or brunyit formant relleu. Raspar amb el garfi el color donat sobre l'or (d'un objecte). [...]
2. estofar
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.  [...]
3. estofar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure a foc lent carn, llegums, etc. en una olla o en una cassola tapada per impedir l'evaporació del suc, generalment amb l'addició de vi blanc. [...]
4. estofar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar] estofar. 2 gastr estofar, guisar.  [...]
5. estofar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 art estofar. 2 gastr estofar.  [...]
6. estofar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
guisar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
7. estovar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr p fr [rehogar] ofegar, estofar.  [...]
8. estufar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (≠ estofar) esponjar, inflar, aflonjar. 2 (estufar-sepron.) Fig. envanir-se. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
9. esponjar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 eixugar. 2 Fer més porosa una cosa. estufar(≠ estofar) aflonjar estarrufar(esp. de pèl) desatapeir desenfetgegar llevar(v. intr.), esponjar-se, una massa que fermenta. La pasta ja lleva. 3 (esponjar-sepron.) eixamplar-se(l'esperit) esplaiar-se Manuel Franquesa i Enciclopèdia [...]
10. guisar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
cuinar coure adobar de menjar aparellar. Aparellar el sopar. Cp. fer carn d'olla (o olla o bullit), fregir, rostir, estofar o ofegar, arrebossar, fer saltar, passar per la paella, fer a la graella, rostir a l'ast, escalivar, marinar, etc Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>