Resultats de la cerca frase exacta: 27

1. farcir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Omplir de carn trinxada i d'altres ingredients (un ocell, un pastís, etc.). Van farcir un gall dindi. Un braç de gitano farcit de crema. Omplir fins a l'atapeïment. Ha farcit el vestit de guarniments.  [...]
2. farcir
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com servir.  [...]
3. farcir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Omplir una vianda amb un farciment. [...]
4. farcir
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [de carn trinxada] rellenar. 2 fig [omplir fins a l'atapeïment] atiborrar, abarrotar.  [...]
5. farciment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de farcir; l'efecte. Allò amb què es farceix alguna cosa. Val més el farciment que el gall.  [...]
6. encotonar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Farcir de cotó.  [...]
7. praliné
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[pl. -és] Pasta feta d'ametlles, d'avellanes o de nous, amb sucre i mel, utilitzada sovint per a farcir bombons i pastissos i per a fer-ne torrons.  [...]
8. pastís 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[pl. -issos] Massa de farina i d'oli o mantega, ensucrada o salada i aromatitzada, cuita al forn, que se sol guarnir o farcir amb crema, fruita, carn trinxada, etc.  [...]
9. trufa 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tòfona . Dolç petit i rodó, elaborat a base de nata batuda i xocolata fosa i recobert de xocolata ratllada, que es menja ben fred. Barreja de nata batuda i xocolata fosa que s'empra en pastisseria per a farcir pastissos.  [...]
10. És correcte rellenar en català?
Font Fitxes de l'Optimot
El verb castellà rellenar té diversos significats, que en català equivalen a paraules diferents segons els contextos.  En l'àmbit de la gastronomia, si es vol indicar la idea d''omplir de determinats ingredients', es parla de farcir (aus, pastissos, etc.) i de farciments. Es diu farcir un [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>