Resultats de la cerca frase exacta: 222

1. fermentació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Procés anaeròbic de producció energètica per al creixement, que consisteix en la degradació parcial d'un substrat orgànic produït pels enzims de llevats, bacteris o fongs. fermentació alcohòlica Fermentació en què el producte més [...]
2. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Darrera fase de la cervesificació, posterior a la cocció, que consisteix a fer actuar sobre el most determinats llevats, ja siguin afegits artificialment o bé ambientals, a fi que el sucre es transformi en alcohol. [...]
3. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Procés anaeròbic de transformació d'aliments consistent en la descomposició d'una substància orgànica fruit de l'acció d'enzims de llevats, bacteris o fongs. [...]
4. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Química
Procés bioquímic anaeròbic de transformació de substàncies orgàniques per l'acció dels enzims de llevats, bacteris o fongs. [...]
5. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Procés de transformació d'un aliment provocat pels enzims de llevats, bacteris o fongs, que s'esdevé amb despreniment de gasos o sense i que sovint s'aplica com a tècnica de conservació de determinats aliments, com ara els iogurts. [...]
6. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la Terra
Procés de transformació d'un substrat orgànic produït pels enzims de llevats, bacteris o fongs. [...]
7. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Procés de transformació d'un substrat orgànic produïda pels enzims de llevats, bacteris o fongs i que s'esdevé amb despreniment de gasos o sense. Hom defineix les fermentacions com a processos constituïts per reaccions d'oxidació-reducció catalitzats per enzims que molts microorganismes empren per  [...]
8. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
9. fermentació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
 [...]
10. fermentació
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 quím fermentación. 2 fig [pertorbació de l'ànim] fermentación, agitación, efervescencia.  [...]
Pàgines  1 / 23 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>