FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Procés anaeròbic de producció energètica per al creixement, que consisteix en la degradació parcial d'un substrat orgànic produït pels enzims de llevats, bacteris o fongs. fermentació alcohòlica Fermentació en què el producte més [...]
Darrera fase de la cervesificació, posterior a la cocció, que consisteix a fer actuar sobre el most determinats llevats, ja siguin afegits artificialment o bé ambientals, a fi que el sucre es transformi en alcohol. [...]
Procés anaeròbic de transformació d'aliments consistent en la descomposició d'una substància orgànica fruit de l'acció d'enzims de llevats, bacteris o fongs. [...]
Procés de transformació d'un aliment provocat pels enzims de llevats, bacteris o fongs, que s'esdevé amb despreniment de gasos o sense i que sovint s'aplica com a tècnica de conservació de determinats aliments, com ara els iogurts. [...]
Procés de transformació d'un substrat orgànic produïda pels enzims de llevats, bacteris o fongs i que s'esdevé amb despreniment de gasos o sense. Hom defineix les fermentacions com a processos constituïts per reaccions d'oxidació-reducció catalitzats per enzims que molts microorganismes empren per [...]