FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure (un menjar) en oli, llard, mantega, bullents. Fregir peix, carn. Fregir un parell d'ous amb oli. La ceba es fregeix de pressa. fregir-la a algú Enganyar-lo. Consumir-se d'impaciència, neguit, etc. L'aigua de mar, fer soroll en passar entre roques llepant-les. [...]
v tr 1 freír. No ho has fregit prou, no lo has frito bastante. 2 fregir-la fig i fam freírsela p fr, darla. v intr 3 [l'aigua de mar] murmullar p fr. v pron 4 freírse. La ceba es fregeix més de pressa que el tomàquet, la cebolla se fríe más deprisa que el tomate. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 refregir, tornar a fregir o fregir massa. sofregiro sofreginar, fregir lleugerament. saltar, fregir amb foc molt viu, fent saltar la vianda, de tant en tant, per evitar que s'enganxi. coure(->) és un mot genèric, que s'aplica a totes les formes de preparar una vianda mitjançant l'acció del foc [...]