Resultats de la cerca frase exacta: 8

1. gebrar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dipositar-se gebre. Recobrir (fruites confitades) amb una capa de sucre que, un cop cristal·litzat, recorda el gebre. Fer que (en un licor) cristal·litzi sucre en una branqueta d'anís. [...]
2. gebrar
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.  [...]
3. gebrar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cobrir un dolç o una fruita, confitada o amb licor, amb una capa brillant i dura de sucre cuit. [...]
4. gebrar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aplicar sal o sucre a la vora d'un got o una copa, generalment fent servir suc de llima o de llimona com a adhesiu. [...]
5. gebrar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr 1 escarchar. v tr 2 [els dolços, un licor] escarchar.  [...]
6. escarchar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr 1 [helarse el rocío] gebrar. v tr 2 [fruta] gebrar. 3 [un licor] gebrar.  [...]
7. alcorzar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [los dulces] gebrar.  [...]
8. gelar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 v. intr. regelar, gelar de nou. glaçar gebrar, gelar-se la rosada. 2 v. tr. glaçar congelar. Congelar les viandes, el peix. Fig. L'espant li congelà les sangs. cremar. La gelada ha cremat les vinyes. 3 (gelar-sepron.) glaçar-se engelabrir-se congelar-se corgelar-se(una fruita) Manuel [...]