Resultats de la cerca frase exacta: 19

1. melca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
bicolor o S. vulgare). melca d'escombres Melca d'una raça conreada, d'inflorescència grossa i molt ramosa, utilitzada per a fabricar raspalls i escombres. melca dolça Melca d'una raça de saba dolça, cultivada com a farratgera i per a obtenir-ne un xarop d'ús culinari [...]
2. melca (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot [Sorgo] melca.  [...]
3. melca
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f bot 1 [Sorghum vulgare] sorgo m, melca, zahína, adaza, alcandía, alcandiga, daza, panizo m negro, sahína, maíz m de Guinea. 2 melca dolça [S. vulgare ssp saccharatum] sorgo azucarado.  [...]
4. gra de melca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Llavor de la melca, que se subministra amb el pinso al bestiar i l'aviram, i aporta energia. [...]
5. melca del Sudan
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
 [...]
6. carbó cobert de la melca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció de la melca (Sorghum bicolor [L.] Moench) produïda per Sphacelotheca sorghi (Link) Clinton. [...]
7. carbó nu de la melca
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció de la melca (Sorghum bicolor [L.] Moench) produïda per Sphacelotheca cruenta (Kühn) Potter. [...]
8. sorgo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Melca.  [...]
9. vi de cereal xinès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Beguda alcohòlica tradicional de la Xina, de gust suau i dolç, que s'obté de la fermentació d'un cereal, generalment arròs, melca, mill o blat. [...]
10. canya
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
canya dolça Planta cultivada de la família de les gramínies, rizomatosa, que fa unes canyes robustes i massisses de què s'extreu el sucre (Saccharum officinarum). canya dolça Melca dolça. Tija de les plantes gramínies, fistulosa i proveïda d'envans [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>