Resultats de la cerca frase exacta: 27

1. pansa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vinya d'una varietat que dona raïm de gra gros, pell forta i molt dolç. Raïm de vinya pansa. Gra de raïm dessecat a la vinya o escaldat amb lleixiu i dessecat al sol. Pansa de Corint. Herpes labial, generalment recidivant, que apareix als llavis en estats febrils [...]
2. pansa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Raïm parcialment assecat al sol o de manera artificial. [...]
3. pansa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Dit del pelatge dels ases que és bru o marró fosc. [...]
4. pansa
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 agr [especie de] uva moscatel. 2 [raïm dessecat] pasa, uva pasa. 3 med [herpes labial] pupa, calentura, morrera. 4 panses de Corint pasas de Corinto.  [...]
5. Pansa, Mas de la
Font Nomenclàtor de Catalunya
Alt Camp Vila-rodona Pansa, Mas de la Edificació aïllada (mas, casa...) [...]
6. Mas de la Pansa, el
Font Nomenclàtor de Catalunya
Alt Penedès Castellví de la Marca Mas de la Pansa, el Nucli de població [...]
7. baia de goji
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit de la planta Lycium barbarum, de forma allargada i de color vermell, aproximadament de la mida d'una pansa, que se sol comercialitzar assecat i és apreciat per les propietats medicinals, tonificants i nutritives que se li atorguen. [...]
8. xarel·lo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Raïm blanc produït pel cep xarel·lo, de maduració primerenca, menut, compacte i amb els grans mitjans, esfèrics, dolços i amb la pell dura. [...]
9. xarel·lo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Cep conreat tradicionalment a Catalunya, sobretot a la regió del Penedès, resistent a la secada. [...]
10. xarel·lo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vi elaborat amb raïm xarel·lo, amb cos, una mica àcid, amb un grau alcohòlic alt i una aroma afruitada, que se sol utilitzar per a fer vins escumosos, especialment de llarga criança. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>