Resultats de la cerca frase exacta: 823

1. porc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer artiodàctil domèstic, probablement derivat del senglar, de cos gros, pell dura i coberta de cerres fortes, musell llarg i mòbil, orelles sovint caigudes, potes curtes i cua curta i prima. Carn de porc. Un porc mallorquí. Matar el porc per Sant Martí. Engreixar [...]
2. porc lacat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de carn de porc típic de la cuina xinesa que s'elabora rostint en un forn tires de carn, tradicionalment enfilades en un ast, que prèviament s'han untat amb una barreja de mel, espècies, tofu i salses diverses, i s'han deixat assecar. [...]
3. porc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
Mamífer domèstic de la família dels suids, de cos rabassut i potes curtes, cap gros, morro llarg i pell gruixuda, que s'explota per la carn i la pell. [...]
4. porc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
5. porc
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a m i f 1 zool [Sus scrofa] cerdo -da, cochino -na, puerco -ca, gorrino -na, guarro -rra, marrano -na. 2 porc espí zool [Hystrix cristata] puercoespín (o puerco espín). 3 porc marí ict [Oxynotus centrina] cerdo marino. 4 porc senglar zool [senglar] jabalí, puerco montés (o salvaje). adj i m i f 5 [...]
6. porc
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (f. porca) bacó(f. bacona) (en sentit propi i fig.) truja(->), femella del porc. lletóo nodrís, porc que encara mama. porcello garrí, godallo godí, verratell, porc petit. marranxóo marrinxó, íd. marrào verro, porc no castrat, destinat a la cria. llavora, truja destinada a la cria [...]
7. peix porc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
8. peix porc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
 [...]
9. porc esqueixat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparació de carn de porc, generalment espatlla, cuita a baixa temperatura durant molta estona, de manera que la carn es desfà i se separa de l'os, i esqueixada, a la qual s'afegeix salsa barbacoa. [...]
10. porc formiguer
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
Pàgines  1 / 83 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>