FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer artiodàctil domèstic, probablement derivat del senglar, de cos gros, pell dura i coberta de cerres fortes, musell llarg i mòbil, orelles sovint caigudes, potes curtes i cua curta i prima. Carn de porc. Un porc mallorquí. Matar el porc per Sant Martí. Engreixar [...]
Plat de carn de porc típic de la cuina xinesa que s'elabora rostint en un forn tires de carn, tradicionalment enfilades en un ast, que prèviament s'han untat amb una barreja de mel, espècies, tofu i salses diverses, i s'han deixat assecar. [...]
Mamífer domèstic de la família dels suids, de cos rabassut i potes curtes, cap gros, morro llarg i pell gruixuda, que s'explota per la carn i la pell. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 (f. porca) bacó(f. bacona) (en sentit propi i fig.) truja(->), femella del porc. lletóo nodrís, porc que encara mama. porcello garrí, godallo godí, verratell, porc petit. marranxóo marrinxó, íd. marrào verro, porc no castrat, destinat a la cria. llavora, truja destinada a la cria [...]
Preparació de carn de porc, generalment espatlla, cuita a baixa temperatura durant molta estona, de manera que la carn es desfà i se separa de l'os, i esqueixada, a la qual s'afegeix salsa barbacoa. [...]