Resultats de la cerca frase exacta: 7

1. rossejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tirar a ros, ésser més o menys ros. La carn ja rosseja: aviat serà cuita. Torrar lleugerament (una cosa). Rossejar els fideus, l'arròs, al forn. [...]
2. rossejar
Font Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com pujar.  [...]
3. rossejar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr 1 tirar a rubio. 2 [la carn, etc] estar algo dorada. 3 [el blat, els camps] amarillear.  [...]
4. trinxat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Col i patata bullides i trinxades sofregides amb l'oli de rossejar la cansalada que les acompanya. [...]
5. encerar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [aplicar cera] encerar. 2 tacar de cera. 3 [la argamasa] espessir. v intr 4 [las mieses] rossejar.  [...]
6. enrossir
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment fins que la seva capa superficial agafi un color ros. [...]
7. ros 2
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 adj. d'or(fig.). Tenia els cabells d'or. rossenc, que tira a ros. Cp. falb, callol: groguenc tirant a ros. 2 Tirar a ros: Rossejar. El rostit ja rosseja: aviat serà cuit. Fer tornar ros: Enrossir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]