FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància dolça, cristal·litzable, blanca o incolora quan és pura, que es troba en el suc d'un gran nombre de plantes. Sucre refinat. Sucre de canya, de bleda-rave. Dolç com un sucre. Un terròs de sucre. sucre candi Sucre depurat i cristal·litzat. sucre de [...]
sucre o sense?
A la nostra botiga tenim pa amb gluten i sense.
A més a més, en certs contextos també es pot optar per elidir el complement de la preposició amb i mantenir el de la preposició sense. Tanmateix, cal tenir en compte que aquesta estructura, estilísticament més marcada, és pròpia de textos [...]
Aflorament produït per una recristal·lització del sucre, després que s'hagi dissolt i desplaçat des de l'interior a la superfície com a conseqüència d'un excés d'humitat, que dona a la capa blanquinosa superficial un tacte sec i rugós. [...]
Sucre en pols format per cristalls d'un diàmetre inferior als 0,15 mm que s'obté de la molta de sucre comú, utilitzat principalment per a empolvorar dolços i per a elaborar glaces i determinades masses. [...]
Substància dolça que se subministra al bestiar en la fase de deslletament, pel seu alt contingut energètic en forma d'hidrats de carboni, amb absència de qualsevol altre principi immediat. [...]