Resultats de la cerca frase exacta: 136

1. truita 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
família dels salmònids. Truita alpina. Truita de rierol. Truita irisada. [...]
2. truita 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]
3. truita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
4. truita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Zoologia
 [...]
5. truita
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Aliment a base d'ous batuts fregits en forma rodona o allargada, als quals es poden afegir altres ingredients com a farciment. [...]
6. truita
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 gastr tortilla. Truita de dos ous, tortilla de dos huevos. 2 ict [Salmo sp] trucha. 3 fer-se una truita fig i fam [una cosa] hacerse una tortilla. 4 girar-se la truita fig i fam volverse la tortilla (o las tornas), trocarse los papeles. 5 somiar truites fig i fam vivir (o estar) en las nubes [...]
7. truita
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
(d'ous) truitada empedrat(fam.), truita de mongetes seques. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
8. truita alpina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
9. truita irisada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la vida
 [...]
10. truita noruega
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís que consisteix en una capa de pa de pessic o de melindros, de vegades banyada amb xarop o licor, a sobre gelat de vainilla, tot plegat cobert de merenga i posat al forn, de manera que s'enrosseix la merenga però el gelat continua gelat. [...]
Pàgines  1 / 14 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>