Resultats de la cerca frase exacta: 256

91. culata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part posterior de certs objectes, especialment d'un canó i d'altres armes de foc, que, en l'escopeta i armes anàlogues, té una forma adequada per a recolzar-la sobre l'espatlla. Peça de carn de l'anca del bou o de la vedella. Vull dos talls de la culata. Part de [...]
92. rabassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
contracte restava dissolt en haver mort dos terços dels primers ceps plantats. Recobriment de fullola resistent i ben seca, generalment de faig, del pla de taules dels telers. Regió anatòmica dels equins situada entre el pit i l'espatlla. Alga bruna mediterrània de l'ordre de les fucals, amb [...]
93. deposar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Algú, desembarassar-se (d'allò que porta) posant-ho en un lloc. Va deposar el sac que duia a l'espatlla. Deposar escombraries al carrer. Un líquid, deixar caure al fons (les parts sòlides que té en suspensió). El fang i el llot que la riuada ha deposat. Aquest vi deposa. Defecar 2 . [...]
94. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
color de carn. Cara de dins del cuir. Carn dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc, etc. Carn de pèl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada. Extret de carn. Un peix de carn molt apreciada. Carn dels quadrúpedes [...]
95. llata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
d'un revestiment de paret o de sòl. Bau . Trena d'espart, de cànem, de jute, emprada per a fer soles d'espardenya, estores, etc. Tall de carn de damunt l'espatlla del bou o de la vedella.  [...]
96. encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
97. espatlla de xai farcida de carn i prunes rostida amb suc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
98. braç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part de l'extremitat toràcica de l'ésser humà compresa entre l'espatlla i el colze. S'ha trencat els ossos de l'avantbraç i el del braç. Extremitat toràcica de l'ésser humà, especialment la part compresa entre l'espatlla i la mà. Es recolzava amb els [...]
99. múscul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
100. tall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Tros de carn, de peix, de formatge, etc., tallats. Ha comprat un tall de carn que pesava mig quilo. Posa-hi pernil tallat a talls menuts. Tall rodó de l'espatlla. Tall rodó de la cuixa. Carn o peix d'un guisat. A aquest nen no li agrada el tall. Què has menjat de tall, avui? Repartiment [...]
Pàgines  10 / 26 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>