Resultats de la cerca frase exacta: 256

91. culata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part posterior de certs objectes, especialment d'un canó i d'altres armes de foc, que, en l'escopeta i armes anàlogues, té una forma adequada per a recolzar-la sobre l'espatlla. Peça de carn de l'anca del bou o de la vedella. Vull dos talls de la culata. Part de [...]
92. rabassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
contracte restava dissolt en haver mort dos terços dels primers ceps plantats. Recobriment de fullola resistent i ben seca, generalment de faig, del pla de taules dels telers. Regió anatòmica dels equins situada entre el pit i l'espatlla. Alga bruna mediterrània de l'ordre de les fucals, amb [...]
93. deposar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
94. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
color de carn. Cara de dins del cuir. Carn dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc, etc. Carn de pèl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada. Extret de carn. Un peix de carn molt apreciada. Carn dels quadrúpedes [...]
95. llata
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
d'un revestiment de paret o de sòl. Bau . Trena d'espart, de cànem, de jute, emprada per a fer soles d'espardenya, estores, etc. Tall de carn de damunt l'espatlla del bou o de la vedella.  [...]
96. encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
97. espatlla de xai farcida de carn i prunes rostida amb suc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
98. braç
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part de l'extremitat toràcica de l'ésser humà compresa entre l'espatlla i el colze. S'ha trencat els ossos de l'avantbraç i el del braç. Extremitat toràcica de l'ésser humà, especialment la part compresa entre l'espatlla i la mà. Es recolzava amb els [...]
99. múscul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
l'espatlla. múscul digàstric Múscul depressor del maxil·lar inferior. múscul escalè Múscul profund del coll de forma irregularment triangular. múscul oblic Múscul de fibres no paral·leles a l'eix de simetria del cos, com ara els de l'abdomen o l'ull. múscul pectoral major Múscul situat a la [...]
100. tall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Tros de carn, de peix, de formatge, etc., tallats. Ha comprat un tall de carn que pesava mig quilo. Posa-hi pernil tallat a talls menuts. Tall rodó de l'espatlla. Tall rodó de la cuixa. Carn o peix d'un guisat. A aquest nen no li agrada el tall. Què has menjat de tall, avui? Repartiment [...]
Pàgines  10 / 26 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>