Resultats de la cerca frase exacta: 301

171. síndrome de Parsonage-Turner
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Afectació del plexe braquial de causa desconeguda i instauració brusca, en forma de dolor intens de l'espatlla i del braç, seguit més tard, en desaparèixer el dolor, de paràlisi i atròfia dels músculs de l'espatlla i del braç, que remet en un termini no superior a mig any. [...]
172. escàpula flotant
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Estat patològic produït per la paràlisi dels músculs de l'espatlla i l'atròfia consecutiva, que donen com a resultat continus moviments de l'espatlla quan hom mou el braç o l'esquena. [...]
173. martell
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Projecció dempeus en què el lluitador agafa l'adversari per un canell i una espatlla, se'l carrega a l'esquena, fa un gir de 180° i el llança amb un moviment de dalt a baix. [...]
174. porc esqueixat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Preparació de carn de porc, generalment espatlla, cuita a baixa temperatura durant molta estona, de manera que la carn es desfà i se separa de l'os, i esqueixada, a la qual s'afegeix salsa barbacoa. [...]
175. omoclavicular
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Relatiu o pertanyent a l'espatlla i a la clavícula alhora. [...]
176. omohioidal
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
177. operació de Nélaton
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Excisió de l'articulació de l'espatlla per una incisió transversal. [...]
178. pala
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indumentària. Confecció
Part llisa de la xarretera, que se subjecta a l'espatlla. [...]
179. espaldilla (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [omóplato] omòplat m, escàpula. 2 [del cerdo, carnero] espatlla.  [...]
180. botifarra d'ou
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Variant de la botifarra blanca elaborada amb carn magra de l'espatlla, cansalada, carn del cap o d'altres parts no nobles del porc, amb la inclusió d'ous frescos, amanida amb sal i pebre negre i cuita. [...]
Pàgines  18 / 31 
<< Anterior  Pàgina  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  Següent >>