71.
espatlló
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Espatlla de porc salada. [...]
|
72.
espatlla de cabrit al forn a l'estil del nord
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
73.
espatlla de cabrit al forn amb prunes i pinyons
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
74.
espatlla de xai a l'estil de la nostra cuina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
75.
omo-
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. ômos, 'espatlla'. Ex.: omohioide. [...]
|
76.
espatlleta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fer espatlleta Posar l'espatlla bé perquè hi pugi un altre. [...]
|
77.
bandolera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir que va des de l'espatlla esquerra a la banda dreta de la cintura per a penjar-hi una arma de foc. en bandolera loc. adv. Penjant d'una espatlla i creuant el cos fins al costat contrari. Portar una bossa en bandolera. Bossa proveïda d'una malla que porten els [...]
|
78.
espatlla i cuixa de cabrit confitades amb salsifís i patates
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
79.
escapular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a l'espatlla o a l'escàpula. Arc escapular. Vena escapular. [...]
|
80.
clàmide
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa curta, agafada sobre l'espatlla dreta amb un afiblall, emprada pels grecs i els romans. [...]
|