71.
escapular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a l'espatlla o a l'escàpula. Arc escapular. Vena escapular. [...]
|
72.
clàmide
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa curta, agafada sobre l'espatlla dreta amb un afiblall, emprada pels grecs i els romans. [...]
|
73.
milfulls d'espatlla de xai i patata
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
74.
portafusell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Corretja fixada per dues anelles al fusell, que serveix per a portar-lo penjat a l'espatlla. [...]
|
75.
fustegal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pal lleugerament corbat emprat per a portar a l'espatlla dues galledes, una a cada un dels seus extrems. [...]
humeral
![]() |
76.
omòplat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Os pla triangular que forma la part posterior de l'espatlla i al qual s'articula l'húmer. [...]
|
77.
espatllar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alterar el bon estat, el correcte funcionament, la bona marxa (d'algú o d'alguna cosa). Això espatlla la salut. Amb les teves imprudències espatllaràs el negoci. La humitat va espatllar el rellotge. Em vaig espatllar la mà: no me'n puc servir. Tenim una rentadora que [...]
|
78.
beaces
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Alforja petita que porten a l'espatlla els mendicants, els pastors, etc. Alforja que hom posa sobre l'esquena d'una haveria. [...]
|
79.
palanquí
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llitera, especialment per a una sola persona, portada a l'espatlla de dos o quatre homes per mitjà d'unes vares horitzontals. [...]
|
80.
crema freda de meló amb espatlla ibèrica cruixent
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|