81.
espatlla de xai a l'estil de la nostra cuina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
82.
espatlla i cuixa de cabrit confitades amb salsifís i patates
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
83.
omo-
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. ômos, 'espatlla'. Ex.: omohioide. [...]
|
84.
espatlleta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fer espatlleta Posar l'espatlla bé perquè hi pugi un altre. [...]
|
85.
bandolera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir que va des de l'espatlla esquerra a la banda dreta de la cintura per a penjar-hi una arma de foc. en bandolera Penjant d'una espatlla i creuant el cos fins al costat contrari. Portar una bossa en bandolera. Bossa proveïda d'una malla que porten els caçadors. Bossa [...]
gasetiller gasetillera
m. i f. [CO] [PR] [LC] Persona que escriu gasetilles en un diari. ![]() |
86.
escapular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a l'espatlla o a l'escàpula. Arc escapular. Vena escapular. [...]
|
87.
encenalls d'espatlla de cabrit amb verduretes sobre coulis de moniato
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
88.
espatlla de xai farcida de carn i prunes rostida amb suc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
89.
clàmide
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa curta, agafada sobre l'espatlla dreta amb un afiblall, emprada pels grecs i els romans. [...]
|
90.
portafusell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Corretja fixada per dues anelles al fusell, que serveix per a portar-lo penjat a l'espatlla. [...]
|