81.
espatlleta
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fer espatlleta Posar l'espatlla bé perquè hi pugi un altre. [...]
|
82.
bandolera
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Banda de cuir que va des de l'espatlla esquerra a la banda dreta de la cintura per a penjar-hi una arma de foc. en bandolera Penjant d'una espatlla i creuant el cos fins al costat contrari. Portar una bossa en bandolera. Bossa proveïda d'una malla que porten els caçadors. Bossa [...]
circulació
![]() |
83.
escapular
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Relatiu o pertanyent a l'espatlla o a l'escàpula. Arc escapular. Vena escapular. [...]
|
84.
clàmide
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Capa curta, agafada sobre l'espatlla dreta amb un afiblall, emprada pels grecs i els romans. [...]
|
85.
portafusell
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Corretja fixada per dues anelles al fusell, que serveix per a portar-lo penjat a l'espatlla. [...]
|
86.
omòplat
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Os pla triangular que forma la part posterior de l'espatlla i al qual s'articula l'húmer. [...]
|
87.
espatlla de cabrit al forn a l'estil del nord
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
88.
espatlla de xai a l'estil de la nostra cuina
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
89.
espatlla i cuixa de cabrit confitades amb salsifís i patates
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
90.
fustegal
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pal lleugerament corbat emprat per a portar a l'espatlla dues galledes, una a cada un dels seus extrems. [...]
|