Resultats de la cerca frase exacta: 749

151. òrgan
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part d'un animal o d'una planta adaptada a l'acompliment d'una funció específica, com el cor, l'arrel, el fetge, etc. Òrgans genitals. En tecnol., part component que fa un ofici essencial en el treball d'una màquina complexa, com el cilindre d'una màquina [...]
152. bilis
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid clar, groguenc, amargant, produït pel fetge i concentrat a la vesícula biliar, que és essencial en l'absorció dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influïa en el caràcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta. Esbravava la bilis amb [...]
153. cor de filet de vedella amb fetge d'ànec i salsa de porto
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
154. fetge d'ànec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
155. lòbul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part més o menys sortint d'una víscera, d'un òrgan, d'un apèndix, etc., limitada per un sec profund o bé destacada per la seva forma arrodonida. Els lòbuls d'una fulla. Els lòbuls del cervell, del fetge. El lòbul de l'orella. Els lòbuls d'un liquen foliaci [...]
156. coca d'escalivada cruixent amb fetge d'ànec semicuit i amanida amb vinagreta de tòfona
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
157. suprema de fetge d'ànec a la planxa amb pomes saltades i oli de vainilla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
158. cec cega
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. cec hepàtic Bossa del budell embrionari a partir de la qual es desenvolupa el fetge.  [...]
159. fetge d'ànec semicuit amb torrada de pa de blat de moro i melmelada de figues
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
160. filet de vedella a la brasa amb fetge d'ànec i reducció de vinagre de xerès
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  16 / 75 
<< Anterior  Pàgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  Següent >>