161.
fetge d'ànec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
162.
orella
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, d'aspecte similar a una cassoleta però amb els apotecis en forma de copa irregular i oberts lateralment, lleugerament pedunculats (Otidea onotica). orella d'ase b) Trompeta 3 1 . orella de burro a) Gírgola 1 . orella de burro b) Trompeta 3 1 . orella de castanyer Fetge de vaca b). orella de conill [...]
orella
![]() |
163.
pedra
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
robí són pedres precioses. pedra tallada Instrument prehistòric del paleolític fet amb sílex tallat d'una manera basta fent-ne saltar esquerdills. Càlcul 1 . Ha fet una pedra. Mal de pedra. no posar-se cap pedra al fetge Prendre-s'ho tot amb calma, no preocupar-se per res. Precipitació en [...]
|
164.
llengua
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, isolades o en grups. llengua de vaca Fetge de vaca b). llengua de vedella Llengua de bou. llengua de Sant Pau Peix de la família dels soleids, d'uns 20 centímetres de llargada, amb quatre taques negres orlades de blanc, disposades simètricament, amb els dos ulls sobre el costat dret (Microchirus [...]
|
165.
àcid -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
per al procés de divisió cel·lular, és sintetitzada per les plantes i els bacteris i es troba abundantment en el fetge. àcid fòrmic Àcid de fórmula HCOOH, el més simple dels àcids orgànics, líquid incolor, d'olor picant i desagradable, tòxic, que hom troba en les ortigues i també en la suor [...]
|
166.
coca d'escalivada cruixent amb fetge d'ànec semicuit i amanida amb vinagreta de tòfona
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
167.
suprema de fetge d'ànec a la planxa amb pomes saltades i oli de vainilla
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
168.
fetge d'ànec semicuit amb torrada de pa de blat de moro i melmelada de figues
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
169.
filet de vedella a la brasa amb fetge d'ànec i reducció de vinagre de xerès
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
170.
trinxat de peus de porc i fetge d'ànec amb xips de carxofes amb pebre negre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|