181.
verduretes i bolets saltats amb fetge d'ānec a la brasa
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
182.
òrgan
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Part d'un animal o d'una planta adaptada a l'acompliment d'una funció específica, com el cor, l'arrel, el fetge, etc. Òrgans genitals. En tecnol., part component que fa un ofici essencial en el treball d'una màquina complexa, com el cilindre d'una màquina de vapor [...]
|
183.
elaborar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Produir, preparar, transformar, amb el treball, especialment amb successives operacions. Elaborar un producte químic, una substància alimentària. Un òrgan, un organisme, produir una substància. El fetge elabora la bilis. Les plantes elaboren la saba. Elaborar una teoria [...]
|
184.
esqualè
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllaços, de fórmula empírica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprè, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosíntesi del colesterol. [...]
|
185.
bilis
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Líquid clar, groguenc, amargant, produït pel fetge i concentrat a la vesícula biliar, que és essencial en l'absorció dels greixos. bilis negra Forma morbosa de la bilis que, segons els antics, influïa en el caràcter fent-lo tornar trist i irascible. Ira violenta [...]
|
186.
terrina de fetge d'ānec amb cebetes glacejades i reducciķ de porto
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
187.
lòbul
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Part més o menys sortint d'una víscera, d'un òrgan, d'un apèndix, etc., limitada per un sec profund o bé destacada per la seva forma arrodonida. Els lòbuls d'una fulla. Els lòbuls del cervell, del fetge. El lòbul de l'orella. Els lòbuls d'un liquen [...]
|
188.
cor de filet de vedella amb fetge d'ānec i salsa de porto
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
189.
fetge d'ānec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font
Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica
Alimentaciķ. Gastronomia
[...]
|
190.
cec cega
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
hepàtic Bossa del budell embrionari a partir de la qual es desenvolupa el fetge. [...]
|