Resultats de la cerca frase exacta: 778

181. terrina de fetge d'ānec amb cebetes glacejades i reducciķ de porto
Font Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica Alimentaciķ. Gastronomia
 [...]
182. esfreixurar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Treure la freixura. Matar². Si m'enganyes, t'esfreixuraré. Fatigar-se en extrem en algun treball, treure el fetge per la boca. Ara m'esfreixuro en aquesta dura tasca, però després podré descansar.  [...]
183. òrgan
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Part d'un animal o d'una planta adaptada a l'acompliment d'una funció específica, com el cor, l'arrel, el fetge, etc. Òrgans genitals. En tecnol., part component que fa un ofici essencial en el treball d'una màquina complexa, com el cilindre d'una màquina de vapor [...]
184. cor de filet de vedella amb fetge d'ānec i salsa de porto
Font Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica Alimentaciķ. Gastronomia
 [...]
185. fetge d'ānec a la brasa amb poma caramel·litzada i coulis de gerds
Font Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica Alimentaciķ. Gastronomia
 [...]
186. elaborar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Produir, preparar, transformar, amb el treball, especialment amb successives operacions. Elaborar un producte químic, una substància alimentària. Un òrgan, un organisme, produir una substància. El fetge elabora la bilis. Les plantes elaboren la saba. Elaborar una teoria [...]
187. esqualè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Hidrocarbur insaturat amb sis dobles enllaços, de fórmula empírica C30H50, d'estructura isoprenoide amb sis unitats d'isoprè, que ocorre a l'oli de fetge d'alguns esquals i en altres olis, intermedi en la biosíntesi del colesterol. [...]
188. bilis
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
189. lòbul
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a ediciķ)
Part més o menys sortint d'una víscera, d'un òrgan, d'un apèndix, etc., limitada per un sec profund o bé destacada per la seva forma arrodonida. Els lòbuls d'una fulla. Els lòbuls del cervell, del fetge. El lòbul de l'orella. Els lòbuls d'un liquen [...]
190. coca d'escalivada cruixent amb fetge d'ānec semicuit i amanida amb vinagreta de tōfona
Font Diccionaris terminolōgics del TERMCAT
Ārea temātica Alimentaciķ. Gastronomia
 [...]
Pāgines  19 / 78 
<< Anterior  Pāgina  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  Següent >>