Optimot. Consultes lingüístiques - Llengua catalana

malva

f. [LC] [BOS] Planta dels gèneres Malva, Althaea i Lavatera, de la família de les malvàcies, de flors actinomorfes amb calicle i fruit discoidal que es desfà en porcions a la maturitat.
[BOS] malva blanca Malví .
[BOS] malva d'arbre Malva robusta i molt pubescent, de fulles arrodonides, lobades i amb els lòbuls crenats i flors roses amb venes i base purpúries, que es fa als penya-segats litorals, on fan niu els ocells de mar i en altres indrets ruderals, i de vegades cultivada als jardins (Lavatera arborea).
[BOS] [AGA] malva d'olor Malva-rosa .
[BOS] malva de cementiri Malva major.
[BOS] malva de fulla rodona [o malva de fulla petita] Malva prostrada o redreçada, de fulles arrodonides llargament peciolades, dentades i un xic lobades, i flors d'un blanc lilós, que es fa a les vores de camins i en indrets ruderals (Malva neglecta o M. rotundifolia).
[BOS] [AGA] malva doble Malva reial.
[BOS] malva major Malva de fulles palmatilobades i dentades i flors d'un rosa intens amb venes més fosques i amb els pètals escotats, que es fa en indrets ruderals (Malva sylvestris).
[BOS] [AGA] malva reial Malva molt robusta, erecta, de fulles arrodonides i lobades i flors grosses de color de rosa, blanc o violaci, disposades en una mena de llarga espiga terminal, conreada en jardineria (Alcea rosea o Althaea rosea).
f. [LC] fer malves Ésser mort i enterrat.
m. [LC] Color violaci tirant cap a rosat.
adj. [LC] Un fulard malva.
Institut d'Estudis Catalans
Abreviacions