Optimot. Consultes lingüístiques - Llengua catalana

secretari secretària

m. i f. [LC] [PR] Persona que està al servei d'una altra per a redactar-li la correspondència, transcriure per ella cartes, memòries, etc.
m. i f. [AD] [PR] [DR] Persona que està encarregada d'estendre les actes, donar fe dels acords, redactar les memòries, custodiar els documents i escriure la correspondència d'una corporació, d'una oficina o d'una assemblea. Secretari judicial.
[AD] [PR] secretari d'ajuntament Funcionari de l'Administració local, nomenat per concurs oposició, encarregat de la secretaria de la corporació municipal.
[AD] secretari d'estat En certes administracions, viceministre amb una responsabilitat temàtica concreta.
[AD] [PR] [PO] secretari general a) Alt càrrec del Govern que té, dins un departament o ministeri, funcions de coordinació, d'assessorament, de gestió econòmica i de direcció de personal.
[AD] [PR] [PO] secretari general b) Cap d'alguns partits polítics.
m. [HIH] [PR] Funcionari reial dels quatre que s'encarregaven de la correspondència secreta i de les cartes del segell secret, sovint amb funcions administratives i de govern.
m. [HIH] [PR] Funcionari del Consell d'Aragó creat per Ferran II de Catalunya-Aragó. El Consell d'Aragó tenia quatre secretaris.
m. [ZOO] Ocell de l'ordre dels falconiformes, d'uns 120 centímetres d'alçada, de plomatge gris i negre, amb l'entorn dels ulls nu i rogenc, que viu a l'Àfrica (Sagittarius serpentarius).
Institut d'Estudis Catalans
Abreviacions